Életmód
Ez az élelmiszer megvédi a szervezetet az influenzától és a megfázástól
Híres az aminosavakban és nyomelemekben való gazdagságáról

Michelle Jospe táplálkozási szakértő szerint a tofu nagyszerű fehérje-, vas- és kalciumforrás, ráadásul igazán sokoldalú, vagyis számos ételhez könnyen hozzáadható.
A tofu hasznos lehet, ha megfázással küzd, mert olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert, és energiát biztosítanak. Nagyszerű sovány fehérjeforrás, és különösen sok benne a cink, amely segíthet lerövidíteni a légúti fertőzések időtartamát.
A tofu tele van probiotikumokkal is, amelyek elősegítik az egészséges bélbaktériumok fejlődését, így segítve a szervezetet a betegségekkel szembeni védekezésben.
A tofu szójababból készült sűrített termék. Vegánok, tejfehérjeérzékenyek és diétázók egyaránt fogyasztják, gyakran akár sajt helyett is. Ez a termék igazi főnyeremény a diétázók számára, mivel kalóriatartalma jóval alacsonyabb, mint – mondjuk – a sajtoké – százgrammonként 75 kalória.
Kemény, félkemény és lágy változata is van. Hűtőszekrényben, vízzel teli edényben legfeljebb öt napig lehet tárolni.
Ez az élelmiszer levesekhez, mártásokhoz, sült ételekhez és minden más olyan ételhez adható, amely fehérjét igényel.
Fontos tudni, hogy ez az élelmiszer könnyen hasmenést okozhat, ha túlzásba esünk. Továbbá a nők egészségére gyakorolt előnyei ellenére a terhes nőknek ajánlott elkerülniük, mivel hormonális zavarokat is okozhat.
Ezenkívül a tofut nem szabad fogyasztani pajzsmirigybetegség esetén sem.
A tofu és minden szójatermék nagy mennyiségű oxalátot tartalmaz. Azoknak, akik hajlamosak az oxalát miatti vesekövek kialakulására, kerülniük kell az ilyen termékek túlzott fogyasztását.