Életmód
Milyen ételeket kell kizárni az új évi menüből?
Az új évi asztalon népszerű élelmiszerek nagyon károsak lehetnek a szervezetre

Szerinte először is le kell mondani a kalóriadús élelmiszerekről, mint a majonéz, a kolbász és félkész termékek. Ezenkívül Muravszkaja a „fekete listára” felvette a hús-, hal- és zöldségkonzerveket és a garnélarékot is.
„A bolti majonéz nagyon zsíros, nagyon kalóriadús, amelyet helyettesíthet például joghurttal és tejföllel. Sajtot lehet fogyasztani, de kis mennyiségben. Jobb, ha a könnyebb sajtfajtákat részesítjük előnyben – túró, feta, cottage cheese. A savanyúságok, fűszeres szószok növelik az étvágyat és a szomjúságot, és sok folyadékot lehet melléjük inni, ha túl sokat eszünk belőlük. A szervezetnek nehéz lesz megbirkóznia a nagy mennyiségű folyadékkal, még egy nagy étkezés mellett is” – mondja.
Muravszkaja megjegyezte, hogy a vajkrémes sütemények és torták sok kalóriát tartalmaznak, a szuflé, a zselék, a habcsókok és a lekváros sütemények pedig viszonylag könnyű ünnepi desszertek.
„Ajánlatos továbbá lemondani a bő olajban sült burgonyáról, a zsíros húsokról, a krutonos salátákról és a csipszekről, a fehér kenyérről és más búzakészítményekről. A salátákat a legjobb joghurtos mártásokkal feldobni” – zárta a szakértő.