Életmód

Így lesz egészségesebb a csirke

Három tipp

A nagyüzemi tartású csirke húsa hormonokat és antibiotikumokat is tartalmazhat. Íme, három kipróbált módszer, amely ezeket eltünteti – írta meg a Napivalasztek.com.

Így lesz egészségesebb a csirke
A sült csirkecomb ínyenc falatnak számít
Fotó: AFP/Food Collection/Mood4Food/Jean Paul Chassenet

A kereskedelemben kapható csirkehús zöme ipari tartásból származik, ahol elkerülhetetlen, hogy az állatokat hormonnal és antibiotikummal kevert takarmánnyal etessék. Ezek a gyógyszerek megtalálhatók a boltok pultjaiban lévő csirkehúsban.

Hogy nyugodtan ehessük a csirkét, alkalmazzuk az alábbi módszerek egyikét, és így megszabadulunk a nemkívánatos vegyi anyagoktól.

A hús így egészségesebb és finomabb lesz!

Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük le, mert abban számos, egészségre ártalmas anyag található. A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.

Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok. Ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.

Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban:

  • egy liter víz, néhány kanál só, és egy citrom kicsavart leve.

A csirkét áztassuk a fenti oldatban két órán keresztül, majd még egyszer ismételjük meg ugyanezt az eljárást.

A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, amelyben szintén megtisztul, és a húsa is puhább lesz.

Kapcsolódó írásaink