Életmód
Növény, ami csökkenti a cukorszintet
Helyettesítheti a kávét is

Szakértők szerint ez a növény egy természetes prebiotikum is – írja a Sports.kz.
A cikória nemcsak a konyhában, hanem a gyógyászatban is használt növény. A cikória rizómája a kávé helyettesítésére szolgálhat, ezért gyakran használják italok készítéséhez. Emellett a cikória gazdag inulinban, egy természetes prebiotikumban, amely elősegíti a hasznos bélflóra növekedését, így javítja az emésztést, csökkenti a vércukorszintet és támogatja az immunrendszert” – mondta a szakértő.
A cikória kevéssé ismert tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatása, amelynek köszönhetően a bőr állapotának javítására is használható – emlékeztetett a szakértő. A cikóriakivonatokat gyakran adják kozmetikai termékekhez, mivel segítenek hidratálni és helyreállítani az arc és a test bőrét, míg a cikóriarizómákból készült főzet segíthet a megfázás és az influenza leküzdésében is – mondta a szakértő.