Életmód
Milyen zsírtartalmú kefir a legegészségesebb?
Válasz a szakembertől

A termék rajongói között felnőttek és gyerekek egyaránt vannak.
A kefir előnyeiről sok mindent tudunk: az ital mérsékelt használata ellenjavallatok hiányában pozitív hatással van az emésztésre, a szívre és az erekre.
A terméknek sok más pozitív tulajdonsága is van.
Néhány ínyencnek azonban van egy kérdése: „Milyen zsírtartalmú kefir a leghasznosabb?”.
Egyértelmű, hogy a túl zsíros kefir nem a legjobb választás. Igen, egy ilyen ital nem rosszul telített, és jó ízléssel különbözteti meg.
De ez a termék meglehetősen kalóriadús, és nem alkalmas azok számára, akik meg akarnak szabadulni a túlsúlytól.
Kiderül, hogy a leghasznosabb a lefölözött kefir? Nos, nem!
A leghasznosabb kefir
Bármilyen furcsa is, a leghasznosabb egy erjesztett tejital, amelynek zsírtartalma 2,5 százalék.
Ez az „arany középút”: a zsírok nem túl sokak, de a fontos anyagok normális asszimilációjához elegendők.
Más szóval a 2,5 százalékos kefirt a zsír és a hasznos összetevők optimális aránya jellemzi.
A sovány ital azonban nem ilyen jó: nincs benne zsír, így a fontos vegyületek (például a D-vitamin) teljes asszimilációja szinte lehetetlenné válik.