Életmód

Milyen zsírtartalmú kefir a legegészségesebb?

Válasz a szakembertől

A kefir egy népszerű erjesztett tejital, számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Milyen zsírtartalmú kefir a legegészségesebb?
A túró, kefir és joghurt fogyasztása jó hatást gyakorol a szervezet bélmikroflórájának erősítésére (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/BSIP/OLIEL

A termék rajongói között felnőttek és gyerekek egyaránt vannak.

A kefir előnyeiről sok mindent tudunk: az ital mérsékelt használata ellenjavallatok hiányában pozitív hatással van az emésztésre, a szívre és az erekre.

A terméknek sok más pozitív tulajdonsága is van.

Néhány ínyencnek azonban van egy kérdése: „Milyen zsírtartalmú kefir a leghasznosabb?”.

Egyértelmű, hogy a túl zsíros kefir nem a legjobb választás. Igen, egy ilyen ital nem rosszul telített, és jó ízléssel különbözteti meg.

De ez a termék meglehetősen kalóriadús, és nem alkalmas azok számára, akik meg akarnak szabadulni a túlsúlytól.

Kiderül, hogy a leghasznosabb a lefölözött kefir? Nos, nem!

A leghasznosabb kefir

Bármilyen furcsa is, a leghasznosabb egy erjesztett tejital, amelynek zsírtartalma 2,5 százalék.

Ez az „arany középút”: a zsírok nem túl sokak, de a fontos anyagok normális asszimilációjához elegendők.

Más szóval a 2,5 százalékos kefirt a zsír és a hasznos összetevők optimális aránya jellemzi.

A sovány ital azonban nem ilyen jó: nincs benne zsír, így a fontos vegyületek (például a D-vitamin) teljes asszimilációja szinte lehetetlenné válik.

Kapcsolódó írásaink