Életmód

Bőrrel vagy anélkül?

Így kell helyesen enni a szalonnát

A közhiedelemmel ellentétben a disznózsír bőre élelmiszerként fogyasztható – számol be a Sports.kz.

Bőrrel vagy anélkül?
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/foodcollection/Foodcollection GesmbH

Ez egy nagyon hasznos termék. A disznózsír nagy mennyiségű B-, PP-, E-, H-vitamint, foszfort, kalciumot, nátriumot, káliumot, vasat és másokat tartalmaz – írja a Sports.kz.

Hogyan kell enni a sertészsírbőrt?

Nyers formában, a sertészsírral együtt természetesen a bőrt nem szabad fogyasztani.

A disznózsírból készült bőrt zselék, hidegtálak, ázsiai stílusú ételek, chipsek készítéséhez használják, de nem szabad elfelejteni, hogy a sertészsírbőr nehezen emészthető termék.

Ha problémák vannak az emésztőrendszerrel, májbetegséggel, szív- és érrendszeri betegségekkel, akkor jobb, ha megtagadjuk ennek a terméknek a használatát.

Kapcsolódó írásaink