Életmód
A stroke és a szívroham ellensége
Azonnal csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, és tisztítja az ereket

A 15 éves tapasztalattal rendelkező orvos-fitoterapeuta, Yana Stepanova mesélt az áfonya csodálatos tulajdonságairól –ugyanis erről a gyümölcsről van szó.
Ez a bogyó különösen hasznos tavasszal, mert erősíti a tél után legyengült immunrendszert, vitaminokkal telíti a szervezetet, természetes antibiotikum.
„Segít megelőzni a szívrohamot vagy a stroke-ot. Vérhígító. Kezeli az alacsony savtartalmú gyomorhurutot. Védi az urogenitális rendszert a fertőzésektől. Csökkenti a koleszterinszintet, javítja az érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást” – sorolja az orvos az áfonya hasznos tulajdonságait.
Stepanova pontosítja, hogy az ajánlott napi adag áfonya (bármilyen formában) – 100–150 gramm. Nem szabad azonban fogyasztani magas savasságú gyomorhurut, gyomorfekély, köszvény, húgykőgyulladás és a hasnyálmirigy, a máj vagy a vese betegségeinek súlyosbodása, valamint hipotenzió esetén.