Életmód

A szakember elmagyarázta, mikor válhat a kenyér igazi méreggé

Az emberek fejfájástól, vérszegénységtől és bélrendszeri rendellenességektől szenvednek

Nem minden kenyér lehet hasznos a szervezet számára. Egy orvos elmagyarázta, hogy milyen esetekben válhat egy kenyér vagy egy zsemle igazi méreggé – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

A szakember elmagyarázta, mikor válhat a kenyér igazi méreggé
A glutén allergiában szenvedők nem minden pékárut fogyaszthatnak
Fotó: MH-archív/Csudai Sándor

A pékárukat nem fogyaszthatják a cöliákiában szenvedők. Ez egy súlyos intolerancia a gluténnel szemben, amely köztudottan a búzából, árpából és rozsból készült termékekben található.

Azoknál az embereknél, akik az allergia miatt nem tolerálják a glutént, a vékonybélben problémák merülnek fel. Ezért a tápanyagok, vitaminok egyszerűen nem asszimilálódnak, és az emberek fejfájástól, vérszegénységtől és bélrendszeri rendellenességektől szenvednek.

„A diagnózis felállításához a vékonybél biopsziáját kell elvégezni. Vérvizsgálatot is lehet végezni a szöveti transzglutaminázra és a teljes immunglobulin A szintjének ellenőrzésére” – hangsúlyozta az orvos.

Kapcsolódó írásaink