Életmód
A szakember elmagyarázta, mikor válhat a kenyér igazi méreggé
Az emberek fejfájástól, vérszegénységtől és bélrendszeri rendellenességektől szenvednek

A glutén allergiában szenvedők nem minden pékárut fogyaszthatnak
Fotó: MH-archív/Csudai Sándor
A pékárukat nem fogyaszthatják a cöliákiában szenvedők. Ez egy súlyos intolerancia a gluténnel szemben, amely köztudottan a búzából, árpából és rozsból készült termékekben található.
Azoknál az embereknél, akik az allergia miatt nem tolerálják a glutént, a vékonybélben problémák merülnek fel. Ezért a tápanyagok, vitaminok egyszerűen nem asszimilálódnak, és az emberek fejfájástól, vérszegénységtől és bélrendszeri rendellenességektől szenvednek.
„A diagnózis felállításához a vékonybél biopsziáját kell elvégezni. Vérvizsgálatot is lehet végezni a szöveti transzglutaminázra és a teljes immunglobulin A szintjének ellenőrzésére” – hangsúlyozta az orvos.