Életmód

A vitaminok és a kollagén kincsesbányája

Napi fogyasztásra ajánlják

Orvosok megnevezték a csontleves öt leghasznosabb tulajdonságát, hangsúlyozva, hogy ez az étel nyugodtan az egészséges étrend alapjává tehető – írja a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

A vitaminok és a kollagén kincsesbányája
A csontleves az egészséges étrend egyik alapétele
Fotó: NorthFoto

Először is, a csontleves gazdag kollagénforrás, amely nagyon pozitív hatással van a sebek gyógyulására, a haj és a körmök erősítésére, valamint a ráncok csökkentésére és az ízületek működésének javítására – írja a Sports.kz.

Másodszor, ez az étel egyszerűen telítve van olyan hasznos anyagokkal, mint a cink, vas, magnézium, kalcium, szelén és foszfor, valamint a K2 és A csoportba tartozó vitaminok.

Harmadszor, a csontleves sok glicint tartalmaz, ami felgyorsítja az anyagcserét, javítja a májműködést, és még az álmatlanság ellen is segít.

Mindennek tetejébe a csontleves erősíti az immunrendszert és fokozza a bélrendszer védőfunkcióit. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően segít stabilizálni a vércukorszintet is.

Az orvosok erősen javasolják, hogy a csontlevest építsük be a napi étrendbe, és legalább 200 millilitert fogyasszunk belőle.

Kapcsolódó írásaink