Életmód

Kitűnő kollagén- és fehérjeforrás

Mire jó még a csirkehús?

A csirkehús teljes értékű fehérjeforrás, amely esszenciális aminosavakat tartalmaz. A fehér hús egészségesebb alternatívája a vörös húsnak – írta meg a pravda.ru.

Kitűnő kollagén- és fehérjeforrás
A csirkehús étrendbe való illesztése a szervezet számára teljes értékű fehérjeforrást biztosít (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

A csirke B12-vitamint és kolint tartalmaz, amelyek fontosak a normál agyműködéshez és egészséghez. A csirkehús diétás, alacsony kalóriatartalmú élelmiszer, amely jó az izomtömeg és az erő építésére.

Emellett a csirkehúst érdemes beilleszteni az étrendbe, mivel kiváló kollagénforrás. Ez az anyag fontos szerepet játszik a csontok egészségében, az izmok egészségében és a bőr szépségében.

A kollagén hiánya száraz bőrhöz, ráncokhoz, ízületi fájdalmakhoz és izomgyengeséghez vezethet. Mivel a szervezet a kor előrehaladtával egyre kevesebb kollagént termel, érdemes ennek a fehérjének az extra forrásait beiktatni az étrendbe.

Kapcsolódó írásaink