Életmód

Az orvosok elárulták, miért érdemes beiktatni a lencsefőzeléket az étrendbe

Rengeteg hasznos tulajdonsága van

Az Egyes Csatorna Éljen egészségesen! című műsorában Elena Malysheva terapeuta, Mihail Konovalov szemész, German Gandelman kardiológus és Andrej Prodeus immunológus a lencsefőzelék hasznos tulajdonságairól beszéltek – írta a gismeteo.ru.

Az orvosok elárulták, miért érdemes beiktatni a lencsefőzeléket az étrendbe
A lencse kiváló forrása az élelmi rostoknak és gazdag vitaminokban is
Fotó: AFP/Zoccolan/Thierry Zoccolan

Mihail Konovalov szemészorvos megjegyezte, hogy a lencse jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, amely elengedhetetlen az immunrendszer erősítéséhez, a pajzsmirigy egészségének fenntartásához, a gyomor-bélrendszeri működéshez, az izomnövekedéshez és az érrendszer rugalmasságához.

Andrew Prodeus immunológus szerint a lencse szilíciumot tartalmaz, amely a kollagénszintézis elősegítésével támogatja a csontok és a kötőszövet egészségét. Ezáltal a csontok erősebbé és stabilabbá válnak.

Herman Gandelman kardiológus hangsúlyozta, hogy a lencse kiváló forrása az élelmi rostoknak, amelyek javítják az emésztőrendszer működését, segítenek szabályozni a vércukorszintet és csökkentik a koleszterinszintet.

Elena Malysheva terapeuta hozzátette, hogy a lencse vasban, magnéziumban és B-vitaminokban is gazdag, így az egyik leghasznosabb élelmiszer az általános egészség megőrzéséhez.

Kapcsolódó írásaink