Életmód

Egy gyakori étkezés utáni hiba, amely tönkreteszi a szívet

Ha csökken a hemoglobintermelés, romlik az immunrendszer és a szívműködés

Kávét vagy teát soha nem szabad közvetlenül étkezés után inni – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Egy gyakori étkezés utáni hiba, amely tönkreteszi a szívet
Egy órával étkezés előtt vagy két órával étkezés után igyunk kedvenc italunkból
Fotó: Phanie via AFP/Garo

Ennek oka, hogy ezek az italok ronthatják a vas felszívódását a szervezetben. Ilyen figyelmeztetést tett Lisa Afinskaya táplálkozási szakértő a Telegram-csatornáján.

Javasoljuk, hogy egy órával étkezés előtt vagy két órával étkezés után igyunk meg egy csészével a kedvenc italunkból. Vashiány esetén ezeket az italokat két-három órával étkezés után lehet beiktatni az étrendbe.

„A víz az egészséges bélműködést is támogatja” – tette hozzá Lisa Afinskaya.

Ha csökken a hemoglobintermelés, romlik az immunrendszer és a szívműködés. Az ételek habzsolásának szokása a szívizomsejtek oxigénhiányát okozhatja – figyelmeztetett a szakértő.

Kapcsolódó írásaink