Életmód
Miért érdemes több kivit enni ősszel?
A héját általában nem fogyasztják, pedig kellene
A szakértő szerint a C-vitamin erősíti az immunrendszert, segít a vírusok és mikrobák elleni küzdelemben, erősíti az ereket, és részt vesz a kollagén szintézisében, ami fontos az egészséges bőrhöz.
A kivi emellett rostban is gazdag, ami hasznos a gyomor-bélrendszer normális működéséhez. Ezenkívül aktinidint tartalmaz, egy olyan enzimet, amely javítja a fehérjeemésztést. Ezenkívül a kivi segít a testsúlyszabályozásban.
Kalóriatartalma alacsony (100 grammonként 40-60 kcal), de magas rosttartalmának köszönhetően jól telít. Az orvos megjegyezte, hogy a kivi héját általában nem fogyasztják, pedig antioxidánsokban és élelmi rostokban gazdag.
A gyümölcs kívánság szerint egészben is fogyasztható. A kivi salátákhoz, turmixokhoz adható, és a rostok lágyító képessége miatt húsok pácaként is használható.