Életmód
Véd a rák ellen és erősíti a szívet
A zöld szőlő tele van magnéziummal

A szakértő szerint a szőlő színétől függően különböző polifenolokkal és antioxidánsokkal rendelkezik. A lilák például antociánokat tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak a rák ellen. A piros és rózsaszín fajták a kvercitin miatt hasznosak a szív- és érrendszeri, valamint a vírusos betegségek ellen. A zöld szőlő sok magnéziumot tartalmaz, ami szintén jótékonyan hat a szív- és érrendszerre és az idegrendszerre.
„Magas a káliumtartalma is, ami tágítja az ereket, és megszünteti a rossz koleszterint. Ráadásul van benne rutin, ami erősíti az érfalat” - magyarázta Mariyat Mukhina a Szputnyik rádiónak adott interjújában.
Nem szabad megfeledkezni a szőlőmagról sem. Ezek oldhatatlan rostokat, valamint omega-3 és omega-6 többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A táplálkozási szakértő pontosította, hogy egy egészséges ember naponta 100-200 gramm szőlőt ehet, szultánszőlőből napi 50 grammot.