Életmód

Ezek az ételek és szokások teszik tönkre a gyomrot

Megzavarják az emésztési folyamatokat

A dohányzás, a zsíros húsok és az alkohol fogyasztása negatív hatással van a gyomorra – figyelmeztetett a táplálkozási szakértő a News.ru-val folytatott beszélgetésben – számol be a Sports.kz.

Ezek az ételek és szokások teszik tönkre a gyomrot
Képünk illusztráció
Fotó: BSIP via AFP/BSIP/Schmitt

A szakember leszögezte, hogy nagyon káros étkezés után dohányozni. Megjegyezte, hogy az ilyen szokás olyan betegségek kialakulásával jár, mint a gyomorhurut és -fekély – írja a Sports.kz.

„Az egyik legkárosabb a dohányzás, és különösen az étkezés utáni dohányzás. A belélegzett, szennyezett levegővel együtt minden káros anyag bekerül a gyomorba” – magyarázta a táplálkozási szakember.

A szakember megjegyezte, hogy az alkohol eközben fokozza az éhségérzetet, túlfogyasztást idéz elő, amely erős csapást mér az emésztésre. A zsíros feldolgozott húsok és kolbászok számos rákkeltő anyagot és adalékanyagot tartalmaznak, amelyek zavarják az emésztést – figyelmeztetett a táplálkozási szakértő.

Szerinte fontos a fogyasztott cukor mennyiségének ellenőrzése is. Mint az orvos kifejtette, ez a kórokozó mikroflóra növekedését okozza, amely megzavarja az emésztési folyamatokat.

„A pékáruk és a liszt a gombás mikroflóra tápláléka, amely lelassítja az anyagcserét, és arra kényszeríti az embert, hogy folyamatosan fogyassza ezeket a termékeket, mivel az ilyen flóra gyorsan terjed, és állandóan új utánpótlásra van szüksége az ilyen típusú élelmiszerekből” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink