Életmód
Ezek az ételek és szokások teszik tönkre a gyomrot
Megzavarják az emésztési folyamatokat
A szakember leszögezte, hogy nagyon káros étkezés után dohányozni. Megjegyezte, hogy az ilyen szokás olyan betegségek kialakulásával jár, mint a gyomorhurut és -fekély – írja a Sports.kz.
„Az egyik legkárosabb a dohányzás, és különösen az étkezés utáni dohányzás. A belélegzett, szennyezett levegővel együtt minden káros anyag bekerül a gyomorba” – magyarázta a táplálkozási szakember.
A szakember megjegyezte, hogy az alkohol eközben fokozza az éhségérzetet, túlfogyasztást idéz elő, amely erős csapást mér az emésztésre. A zsíros feldolgozott húsok és kolbászok számos rákkeltő anyagot és adalékanyagot tartalmaznak, amelyek zavarják az emésztést – figyelmeztetett a táplálkozási szakértő.
Szerinte fontos a fogyasztott cukor mennyiségének ellenőrzése is. Mint az orvos kifejtette, ez a kórokozó mikroflóra növekedését okozza, amely megzavarja az emésztési folyamatokat.
„A pékáruk és a liszt a gombás mikroflóra tápláléka, amely lelassítja az anyagcserét, és arra kényszeríti az embert, hogy folyamatosan fogyassza ezeket a termékeket, mivel az ilyen flóra gyorsan terjed, és állandóan új utánpótlásra van szüksége az ilyen típusú élelmiszerekből” – tette hozzá.