Életmód

Megnevezték azt az italt, amely csökkenti a zsíros ételek ártalmait

Csak egy kis trükk

Lisa Afinskaya táplálkozási szakértő egy ízletes és egyszerű italról mesélt, amely csökkenti a túl zsíros ételek ártalmait – számol be a Sports.kz a Tut-news.ru-ra hivatkozva.

Megnevezték azt az italt, amely csökkenti a zsíros ételek ártalmait
Egy pohár narancslé segít a zsíros ételek emésztésénél (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Nikolas Kokovlis

A nő a Telegram-csatornáján osztotta meg a témával kapcsolatos kommentárját.
A zsíros és magas szénhidráttartalmú ételek negatív hatását részben semlegesíti a narancslé.
A szakértő kifejtette, hogy egy ilyen ital sok flavonoidot és C-vitamint tartalmaz. Ezek csökkentik a gyulladást és az oxidatív stresszt a szervezetben.
Ezért a gyorséttermi ételeket narancslével öblíthetjük le. Ez némileg csökkenti a zsíros ételek ártalmait.
Hasonló hatása lesz, ha pizza, hamburger vagy kebab után narancsot vagy szőlőt eszik.
De természetesen ez a lehetőség nem valamiféle csodaszer. Ez csak egy kis trükk, ezért semmiképpen sem ajánlott visszaélni a zsíros és „nehéz” ételekkel.
Mindig érdemes emlékezni a mértékletességre. Akkor az emésztés úgy fog működni, mint az óramű.

Kapcsolódó írásaink