Életmód
Bogyók, amelyek jót tesznek a szív- és érrendszernek
A legtöbb bogyós gyümölcs gazdag C-vitaminban, amely erősíti az erek falát és rugalmasabbá teszi azokat

A bogyós gyümölcsök fogyasztása pozitívan hat a szervezetre (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Foodcollection/Mood4Food/Pierre Hussenot
Mint a szakértő elmondta, a legtöbb bogyós gyümölcs gazdag C-vitaminban, amely erősíti az erek falát és rugalmasabbá teszi azokat. A bogyók rostot is tartalmaznak, ami csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Az áfonya és az eper javítja az anyagcserét és az ereket. A málna normalizálja a szív ritmusát és csökkenti a hőmérsékletet. Az áfonya segít megerősíteni az ereket, a fekete ribizli pedig sok olyan vitamint tartalmaz, amelyre a szív- és érrendszereknek szüksége van – állapította meg a szakértő.