Életmód
Ez a „szuperzöldség” segíti a fogyást, erősíti az immunrendszert és védi a látást
A cukkini fogyasztásának nem várt előnyeit nevezték meg
Lara Whitson, az amerikai Cleveland Clinic táplálkozási szakértője öt különleges előnyét emelte ki a fogyasztásának – számol be a Sports.kz.
Először is, a cukkini rostokban, növényi vegyületekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mindeközben a közepes méretű zöldség nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
A táplálkozási szakértő a cukkini öt legfontosabb előnyét ismertette:
– alacsony kalóriatartalmának köszönhetően segíti a fogyást;
– segíti az emésztést a benne található rostoknak köszönhetően;
– erősíti az immunrendszert a vitaminokban való gazdagsága és a bélflórára gyakorolt pozitív hatása miatt;
– a vérszegénység megelőzése a C-, B6-vitamin és vas kombinációjának köszönhetően;
– a szem és a látás védelme az olyan karotinoidoknak köszönhetően, mint a lutein és a zeaxantin.
Rámutatott, hogy a cukkinit nem kell meghámozni, mivel a héjában számos jótékony összetevője megtalálható. Csak meg kell jól mosni fogyasztás előtt.