Életmód
Ezzel javíthatjuk a szívműködésünket
Az alvásunkra is jótékony hatással van
A magnézium előnyei a szervezet számára
Hozzájárulnak az izmok működéséhez, a kimerültség és a fáradtság csökkentéséhez, az anyagcsere során felszabaduló energiához, az idegrendszer működéséhez, a csontok egészségének megőrzéséhez.
Az élelmiszerből származó magnézium körülbelül 50%. A nők napi szükséglete 30 mg, a férfiaké meglepő módon 420 mg.
Milyen élelmiszerekben található magnézium:
- diófélék;
- magvak;
- leveles zöldségek, mint a kelkáposzta, a mángold és a spenót;
- kakaó;
- csokoládé;
- hajdina.
Az élelmiszerek magnéziumtartalma (100 grammonként):
- tökmag - 535 mg;
- lenmag - 392 mg;
- mák - 442 mg;
- földimogyoró - 270 mg;
- dió - 120 mg;
- kakaó - 425 mg;
- hajdina - 200 mg;
- bab - 180 mg;
- csokoládé - 133 mg;
- barna rizs - 42 mg;
- banán - 27 mg;
- lazac - 26 mg.
A gasztroenterológus szerint el kell döntenünk, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a magnéziumot. Amennyiben úgy gondoljuk, étrend-kiegészítőre van szükségünk, érdemes odafigyelni, melyiknek milyen hatása van.
Mellékhatások
Az étrend-kiegészítők hátterében olyan mellékhatások is előfordulhatnak, mint hányinger, hasmenés, bélgörcsök, egyes esetekben akár légzőszervi és szív- és érrendszeri zavarok is.
Az orvos hozzátette, hogy a magnézium befolyásolja egyes gyógyszerek, például a tetraciklin antibiotikumok és a fluorokinolonok, valamint a vas vagy a csontritkulás elleni gyógyszerek felszívódását.