Életmód

Ételek, amelyek megmenthetnek a trombózistól

Érdemes beiktatni az étrendbe

Az egészséggel és orvostudománnyal foglalkozó „Doktor” tudományos és kognitív tévécsatorna felsorolta azokat a termékeket, amelyeket a trombózis megelőzése érdekében be kell iktatni az étrendbe – írja a Sports.kz.

Ételek, amelyek megmenthetnek a trombózistól
Képünk illusztráció
Fotó: BSIP via AFP/B. Boissonnet

„A gyömbér szalicilátot tartalmaz, amelynek szintetikus származéka az aszpirin, amelyet vérhígításra ajánlanak. Az olívaolaj csökkenti a vérlemezkék aktivitását a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően. Az áfonya kumarinokat tartalmaz, amelyek szintén a vérrögök kialakulása ellen küzdenek. A mustár csökkenti a vér viszkozitását a B6-vitamin és az Omega 3 miatt. E csoport kompatibilis termékeinek kombinálásával növelheti az otthoni terápia hatékonyságát. Például a zöld tea gyömbérgyökérrel, fahéjjal, málnalevéllel, citrommal és mézzel kiváló gyógymód lesz” – tanácsolja a portál.

Kapcsolódó írásaink