Életmód

Ez a növény csökkenti az alkohol utáni sóvárgást

Napi fogyasztása nemcsak az idegrendszert stimulálja

A ginzeng egy szokatlan tulajdonságát vizsgálták kínai orvosok – számol be a Sports.kz.

Ez a növény csökkenti az alkohol utáni sóvárgást
Képünk illusztráció
Fotó: Hemis via AFP/Renault Philippe

A koreai Sahmuk Egyetem Uimyung Idegtudományi Kutatóintézetének tudósai azt vizsgálták, hogy a kínai hagyományos orvoslás növényei hogyan hatnak a szervezetre – írja a Sports.kz.

Kiderült, hogy a vörös ginzeng kivonat napi fogyasztása nemcsak az idegrendszert stimulálja és a vérnyomást növeli, hanem teljesen elnyomja a PKA-CREB jelátviteli útvonalat a hippokampuszban. Ez az útvonal felelős a pszichoaktív anyagoktól, köztük az alkoholtól való függőségért – jegyzik meg.

Kapcsolódó írásaink