Életmód

Így csökkentheti a szívroham kockázatát alkoholfogyasztás esetén

Azt a mítoszt is eloszlatta a szakember, hogy a sportolással kompenzálni lehet az alkohol vagy a cigaretta ártalmait

Az alkoholfogyasztás utáni edzés szívrohamhoz vezethet. Ezt Vitalij Kholdin, a moszkvai régió egészségügyi minisztériumának szabadúszó pszichiáter-narkológus szakorvos főorvosa mondta - számol be a Sports.kz a Gazeta.ru-ra hivatkozva.

Így csökkentheti a szívroham kockázatát alkoholfogyasztás esetén
Alkoholfogyasztás után pihenéssel regeneráljuk a szervezetet (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Image Source/Huber & Starke

Az orvos kifejtette, hogy az alkoholfogyasztás után fontos, hogy hagyjuk a szervezetet regenerálódni, várjunk egy kis időt, mielőtt sportolnánk. Ellenkező esetben szívroham vagy hirtelen szívmegállás, valamint vérnyomás-ingadozás lehetséges. Azt a mítoszt is eloszlatta, hogy a sportolással kompenzálni lehet az alkohol vagy a cigaretta ártalmait: a legjobb, ha teljesen lemondunk ezekről a rossz szokásokról.

Szalamatina kardiológus ezt megelőzően elmondta, hogy a szívbetegségek megelőzése érdekében nem ajánlott alkoholt fogyasztani. A tudomány már régóta bizonyította - nincsenek biztonságos alkoholadagok - hangsúlyozta az orvos. Szintén a szív egészsége érdekében javasolta, hogy a diófélék, zsíros halak kerüljenek be az étrendbe, és minden nap fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt.

Kapcsolódó írásaink