Életmód

Csökkenti a stroke kockázatát, és segít az agyrázkódás után

Nagyon egészséges ez az édesség

Az egészségről és az orvostudományról szóló tudományos-kognitív, „Doktor” nevű tévécsatorna mesélt az étcsokoládé pozitív tulajdonságairól, számol be a Sports.kz.

Csökkenti a stroke kockázatát, és segít az agyrázkódás után
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

Az étcsokoládé megszabadít a krónikus stressz hatásaitól.

A készítmény segíti a tanulási képességet, és javítja a memóriát, és csökkenti az étvágyat, és még a túlsúlyt is javíthatja.

A csokoládé illata segít a fogyásban.

Mint a kísérletek bizonyítják, a csokoládé illata csökkenti az egészségtelen, zsíros ételek utáni sóvárgást. Az alanyok azt is elismerték, hogy a csokoládé illata a házban sokkal könnyebbé teszi a diéta betartását.

A csokoládé csökkenti a stroke és az artroszklerózis kockázatát.

Már napi 30 g étcsokoládé (legalább 50 százalék kakaóbabtartalommal) kitágítja az ereket, javítja a véráramlást és megvéd a trombózistól.

A csokoládé segít felépülni az agyrázkódásból.

A flavanolok csökkentik a vérnyomást és javítják az agy vérellátását. Egy kísérlet során azok a betegek, akiknek az étrendjében csokoládé szerepelt, kétszer gyorsabban épültek fel az agyrázkódásból.

A csokoládé nagyszerű „előedző”.

Ha eltökélte, hogy kiemelkedő izomtónust ér el az edzőteremben, de nem akar táplálékkiegészítőket szedni, edzés előtt egyen néhány kocka keserű csokoládét. A koffein és a teobromin fokozza az energiát, az állóképességet és a teljesítményt, a magnézium pedig segít az izmok gyorsabb formálódásában.

Kapcsolódó írásaink