Életmód
Csökkenti a stroke kockázatát, és segít az agyrázkódás után
Nagyon egészséges ez az édesség

Az étcsokoládé megszabadít a krónikus stressz hatásaitól.
A készítmény segíti a tanulási képességet, és javítja a memóriát, és csökkenti az étvágyat, és még a túlsúlyt is javíthatja.
A csokoládé illata segít a fogyásban.
Mint a kísérletek bizonyítják, a csokoládé illata csökkenti az egészségtelen, zsíros ételek utáni sóvárgást. Az alanyok azt is elismerték, hogy a csokoládé illata a házban sokkal könnyebbé teszi a diéta betartását.
A csokoládé csökkenti a stroke és az artroszklerózis kockázatát.
Már napi 30 g étcsokoládé (legalább 50 százalék kakaóbabtartalommal) kitágítja az ereket, javítja a véráramlást és megvéd a trombózistól.
A csokoládé segít felépülni az agyrázkódásból.
A flavanolok csökkentik a vérnyomást és javítják az agy vérellátását. Egy kísérlet során azok a betegek, akiknek az étrendjében csokoládé szerepelt, kétszer gyorsabban épültek fel az agyrázkódásból.
A csokoládé nagyszerű „előedző”.
Ha eltökélte, hogy kiemelkedő izomtónust ér el az edzőteremben, de nem akar táplálékkiegészítőket szedni, edzés előtt egyen néhány kocka keserű csokoládét. A koffein és a teobromin fokozza az energiát, az állóképességet és a teljesítményt, a magnézium pedig segít az izmok gyorsabb formálódásában.