Életmód

Kiderült, melyik sör nem káros az egészségre

Minden attól függ, mennyit fogyasztunk belőle

A sör, mint minden más alkohol, káros az egészségre. Szakértők azonban megtalálták azt a feltételt, amely mellett az ital veszélytelenné válik – írja a Sports.kz.

Kiderült, melyik sör nem káros az egészségre
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Mairo Cinquetti

Elméletileg minden, ami az üzletek polcain van, biztonságos. Minden attól függ, hogy bizonyos termékekből mennyit fogyasztunk – olvasható a Sporst.kz oldalán.

A sör az alkoholizmus kialakulását idézi elő, máj-, szív- és érrendszeri, idegrendszeri és reproduktív problémákhoz vezet. Mindezt a készítmény alkoholtartalma miatt.

Ha kivesszük belőle az alkoholt, akkor egyszerű kenyéritallá válik. Nem okoz semmilyen kárt, ha mértékkel fogyasztják. Az alkoholmentes sör csak akkor károsíthatja az egészséget, ha nagy mennyiségben fogyasztja.

Aki sok alkoholmentes sört iszik, annak negatív következményekkel kell szembenéznie. Először is, a gyomor-bélrendszer és a vesék működésében zavarok jelennek meg.

„Ha egyszerre öt litert iszol, ami nagyon is lehetséges, akkor bizonyos rendellenességek lépnek fel a gyomor-bélrendszerben, a májra is hatással lesz. Ugyanez lesz a helyzet, ha sok vizet fogyasztunk” – mondta a szakértő.

Az alkoholmentes sörben is több a glükóz, ami az elhízás kialakulását idézheti elő.

Kapcsolódó írásaink