Életmód

Ez a sajt erősíti az ízületeket, a fogakat és a csontokat

A mascarpone nagyon értékes élelmiszer

A mascarpone sajt egy olasz krémes sajt, amelyet hagyományosan tejszínből vagy bivalytejből, ritkábban tehéntejből készítenek – írta meg a Pravda.

Ez a sajt erősíti az ízületeket, a fogakat és a csontokat
A mascarpone sajt vitaminokban és nyomelemekben gazdag (képünk illusztráció)
Fotó: Northfoto

Mi a különbség a mascarpone és a krémsajt között?

A mascarpone ugyanolyan sima és egyenletes, mint a túró, de íze tisztább, krémesebb, és a tejszín természetes édességével rendelkezik.

A mascarpone sajt előnyei

A mascarpone sajt vitaminokban és nyomelemekben gazdag, amelyek hozzájárulnak az egészséges ízületek fenntartásához. Ezt a terméket a nehéz fizikai munkát és sportot végző emberek szervezetének támogatására ajánlott beiktatni az étrendbe.

A sajt tehát a vitaminok és nyomelemek klasszikus „tejkészletét” tartalmazza: A-, B-, PP-, K-, kalcium-, foszfor- és sok más csoportot.

A mascarpone fogyasztása pozitív hatással lehet az idegrendszerre, a csontokra, a fogakra és a hajra, a bőrre. A legtöbb sajt sok sót tartalmaz, és ennek feleslege káros a gyermekek szervezetére. A mascarpone esetében ez nem így van.

Persze hiba lenne figyelmen kívül hagyni magas zsírtartalmát, ezért nem ajánlott a mascarponét három év alatti gyermekek étrendjébe bevezetni.

Kapcsolódó írásaink