Életmód

A kardiológus elmondja, hogyan hat a meleg a szívre

Megnevezi az egészség megőrzésének módjait

A hőségben a szervezet nagyobb erőfeszítéseket tesz a normál testhőmérséklet fenntartása érdekében – írja a Sports.kz a Championship című lapra hivatkozva.

A kardiológus elmondja, hogyan hat a meleg a szívre
Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu via AFP/Jesus Merida

Ez extra terhelést jelent a szívnek, amely miatt az gyakrabban ver, és az erek kitágulnak. Victor Sein oszteopata orvos, kardiológus elmondta, hogyan lehet a szívet egészségesen tartani a melegben.
Ha valaki hosszú ideig magas hőmérsékletnek van kitéve, és nem tesz megfelelő óvintézkedéseket, az vérnyomásesést idézhet elő. Ez viszont a szervezet oxigénellátásának csökkenéséhez vezet.

A szakértő szerint a hőségben a legfontosabb teendő a vízháztartás egyensúlyának fenntartása mind a beltérben, mind a szabadban.

A folyadékpótlás azért olyan fontos, mert minden egyes légzéskor és a bőrfelületről izzadáskor folyadékot veszítünk. Próbáljon meg naponta nyolc pohár vizet meginni.

Az is tanácsos, hogy a hőség csúcsidőszakában (délelőtt 11 és délután 16 között) ne tartózkodjon a napon. Gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendet kell követni, a szabadban kalapot kell viselni, és korlátozni kell az alkoholfogyasztást.

Kapcsolódó írásaink