Életmód
A turisták döntöttek a legjobb reggeliről
A legjobb tíz között taroltak a balkáni országok

A klasszikus croissant a top tízben található
Fotó: NorthFoto
A top 10 kedvenc reggeli étel:
- Kahvalti, Törökország – török asztal, amelyen édes és sós ételeket, például sajtokat, olajbogyókat, zöldségeket, helyi kenyeret, tojást, böreket, baklavát vagy más édes péksüteményeket forró italokat, például török teát tálalnak.
- Pão de queijo, Brazília – golyó alakú sajtos kenyér. Ez egy népszerű brazil snack vagy reggeli étel.
- Roti canai, Malajzia – lisztből, vízből, tojásból és zsiradékból készült, indiai eredetű hagyományos lapos kenyér. Főételként szolgálják fel, különféle sós és édes töltelékekkel.
- Banitsa, Macedónia – A „Zelnik” egy hagyományos észak-macedón pite, amely különféle összetevőkkel tölthető meg, mint például sajt, spenót, tojás, hús, póréhagyma vagy káposzta.
- Komplet lepinja, Szerbia – hagyományos lapos kenyérből áll, amelyet kettévágnak, megkennek tejszínnel és tojással.
- Beyran çorbası, Törökország – hagyományos török leves reggelire. Kiolvasztott bárányzsírból áll, amelyet rizzsel és bárányhússal egészítenek ki. Ezt a kombinációt azután fokhagyma, paprikapüré és báránylé hozzáadásával főzik.
- Croissant, Franciaország – az ikonikus vajas ropogós tészta, amelyet szinte mindenki ismer.
- Jianbing, Kína – Vékony és sós, palacsintaszerű reggeli, amelyet úgy készítenek, hogy a tésztát egy forró öntöttvas tányérra kenik egy fa spatulával.
- Burek, Bosznia-Hercegovina – több réteg tésztából áll, amelyeket különféle sós töltelékekkel töltenek meg, és csigaformára hengerelve sütik.
- Bougatsa, Görögország – hagyományos pite, amely búzadarakrémmel töltött tésztából áll, de vannak darált húsos vagy sajtos változatai is.