Életmód

A turisták döntöttek a legjobb reggeliről

A legjobb tíz között taroltak a balkáni országok

A népszerű Taste Atlas internetes gasztronómiai portál rangsort állított össze a világ legjobb értékelésű reggelijeiről. Az oldal összegyűjtötte a felhasználói értékeléseket és véleményeket, és összeállított egy listát a csaknem 500 legnépszerűbb reggeli ételből, írja a parameter.sk.

A turisták döntöttek a legjobb reggeliről
A klasszikus croissant a top tízben található
Fotó: NorthFoto

A top 10 kedvenc reggeli étel:

  1. Kahvalti, Törökország – török asztal, amelyen édes és sós ételeket, például sajtokat, olajbogyókat, zöldségeket, helyi kenyeret, tojást, böreket, baklavát vagy más édes péksüteményeket forró italokat, például török ​​teát tálalnak.
  2. Pão de queijo, Brazília – golyó alakú sajtos kenyér. Ez egy népszerű brazil snack vagy reggeli étel.
  3. Roti canai, Malajzia – lisztből, vízből, tojásból és zsiradékból készült, indiai eredetű hagyományos lapos kenyér. Főételként szolgálják fel, különféle sós és édes töltelékekkel.
  4. Banitsa, Macedónia – A „Zelnik” egy hagyományos észak-macedón pite, amely különféle összetevőkkel tölthető meg, mint például sajt, spenót, tojás, hús, póréhagyma vagy káposzta.
  5. Komplet lepinja, Szerbia – hagyományos lapos kenyérből áll, amelyet kettévágnak, megkennek tejszínnel és tojással.
  6. Beyran çorbası, Törökország – hagyományos török ​​leves reggelire. Kiolvasztott bárányzsírból áll, amelyet rizzsel és bárányhússal egészítenek ki. Ezt a kombinációt azután fokhagyma, paprikapüré és báránylé hozzáadásával főzik.
  7. Croissant, Franciaország – az ikonikus vajas ropogós tészta, amelyet szinte mindenki ismer.
  8. Jianbing, Kína – Vékony és sós, palacsintaszerű reggeli, amelyet úgy készítenek, hogy a tésztát egy forró öntöttvas tányérra kenik egy fa spatulával.
  9. Burek, Bosznia-Hercegovina – több réteg tésztából áll, amelyeket különféle sós töltelékekkel töltenek meg, és csigaformára hengerelve sütik.
  10. Bougatsa, Görögország – hagyományos pite, amely búzadarakrémmel töltött tésztából áll, de vannak darált húsos vagy sajtos változatai is.

Kapcsolódó írásaink