Életmód

Megnevezték a rák egy ritka tünetét

A mellkas területén jelentkező fájdalmas érzések megjelenésére is érdemes odafigyelni

A mellkason vagy a kulcscsont környékén lévő erősen látszó erek mellrákra utalhatnak – figyelmeztetett Elena Bliznyuk, az Állami Pedagógiai Egyetem orvosi karának oktatója, szülész-nőgyógyász.

Megnevezték a rák egy ritka tünetét
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/LDA/Peakstock

A NEWS.ru-nak adott interjúban a szakember hangsúlyozta, hogy ez a rosszindulatú daganat kialakulásának rendkívül ritka tünete.

A rák nagyon ritka tünete – a szokásosnál erősebben látszó erek a mellkas bőrén vagy a kulcscsont területén. Ezek rosszindulatú daganat jelenlétére és fejlődésére utalhatnak – magyarázta a nőgyógyász.

Hozzátette, hogy a mellkas területén jelentkező fájdalmas érzések megjelenésére is érdemes odafigyelni. Emellett az orvos megjegyezte, hogy a rák jelenlétére utalhat az egyik emlőmirigy méretének vagy alakjának megváltozása.

A fájdalmas érzések megjelenése a mellben, az egyik emlőmirigy méretének vagy alakjának megváltozása nem függ össze a menstruációs ciklussal – zárta Bliznyuk.

Kapcsolódó írásaink

Alkohollal a depresszió ellen?

ĀA kutatók hét olyan életmódbeli tényezőt azonosítottak, amelyek összefüggésbe hozhatók a depresszió kialakulásának kisebb valószínűségével