Életmód

Ez a három tea segít a fogyásban

A felesleges súly könnyen és gyorsan eltűnik

Ha azt szeretnénk, hogy a fogyás könnyen és gyorsan menjen, akkor sokat kell inni, és erre a lehető legmegfelelőbbek a teák – számol be a Sports.kz.

Ez a három tea segít a fogyásban
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ezt azzal magyarázzák, hogy a tea nem tartalmaz cukrot vagy mesterséges édesítőszert, amely megkülönbözteti az üdítőitaloktól vagy gyümölcslevektől. Ezenkívül ez az ital nagyszámú olyan anyagot is tartalmaz, amely energiát ad nekünk. És természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy a tea nemcsak hasznos, hanem finom is.

Fehér tea

A Nutrition and Metabolismban megjelent tanulmány szerint a fehér tea kivonata a zsírsejtek gyorsabb lebontását okozza. A tudósok úgy vélik, hogy ez a hatás egy speciális antioxidánsnak (ECGC) köszönhető, amely szinte szó szerint „szétzúzza” a zsírsejteket.

Zöld tea

Ez a teafajta is tartalmazza a már említett antioxidánst, de emellett rekord-koffeintartalma van. A koffeinről köztudott, hogy képes felgyorsítani az anyagcserét, és biztosítja a szervezet számára az aktív életmódhoz szükséges energiát.

Oolong

Az oolong szintén az anyagcserét felgyorsító teák közé tartozik. Ez a tealevelek részleges fermentációjának köszönhető. Ráadásul az oolong olyan speciális anyagokat tartalmaz, amelyek hatásosak a hasi területen lévő zsírlerakódások megszüntetésében. Egy kínai tudósok által végzett tanulmány szerint a kísérlet résztvevői hat hét alatt 12 százaléknyi hasi zsírpárnát veszítettek az oolongnak köszönhetően.

Kapcsolódó írásaink