Életmód

Azonnal vegye ki ezeket az ételeket a hűtőből!

Íme néhány jó tanács

Hiába köszöntött be a nagy meleg, többet árt, mint használ, ha mindent a hűtőbe teszünk, ugyanis ez árthat a zöldségeknek, gyümölcsöknek. Segítünk, hogy mit hol érdemes tárolni nyáron – közölte a Ripost.

Azonnal vegye ki ezeket az ételeket a hűtőből!
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ANP/ANP Mag

Bazsalikom

A hűtőben könnyen megfonnyad ez a fűszernövény, és pillanatok alatt mindent eláraszt az illatával. Ne tegye nyáron sem be, inkább egy pohár vízben tartsa frissen!

Paradicsom

A frigóban szinte egy nap alatt elveszti az aromáját. A hideg levegőtől nem érik tovább. A leveses textúráját a hideg teljesen megváltoztatja.

Hagyma

Ha beteszi a hűtőbe, szinte minden hagymaszagú lesz tőle. Jobb, ha száraz hűvös helyen tárolja nyáron is. A kamrában tökéletes helye lesz. Paradicsom mellé pedig ne tegye, mert akkor mindkettő gyorsabban romlik.

Burgonya

Bár biztosan Ön sem szokta a hűtőbe tenni, de hidegre se rakja, mert annak hatására a krumpliban lévő keményítő cukorrá alakul, kásás lesz. Elég hűvös, jól szellőző helyen, sötétben tárolni.

Banán

Nem tesz jót a gyümölcs állagának és az ízének sem a hűtőszekrény. Hidegben hamarabb megbarnul, és a textúrája is megváltozik.

Dinnye

Igazán isteni, amikor jó hidegen eszi a dinnyét, de ha teljesen érett, akkor nem szabad betenni a fridzsiderbe. Ott nem érik tovább, viszont kásássá válhat, és a színéből is veszíthet. Szobahőmérsékleten érdemes tárolni, ha pedig felvágta kockákra, akkor dobozban folpackkal letakarva beteheti a hűtőbe.

Avokádó

Ez a gyümölcs sem igényel hűtést, főleg ha nem is érett meg rendesen. Ha avokádókrémet szeretne csinálni, hagyja elől a konyhában, még jót is tesz neki néhány nap szabadon. Isteni lesz a végeredmény.

Kapcsolódó írásaink