Életmód

Ez az ital a leghatékonyabb a nyári leégés ellen

Semlegesítik a szabad gyököket, amelyek a napozás során keletkeznek, és károsíthatják a bőrsejteket

A forró nyári napokon a zöld teában található katechinek szövetségesei lehetnek a leégés elleni küzdelemben – tanácsolja Dr. Morozov – olvasható a kubnews.ru oldalán.

Ez az ital a leghatékonyabb a nyári leégés ellen
A zöld tea polifenolok néven ismert antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a bőrt az UV-sugarak káros hatásaitól (képünk illusztráció)
Fotó: PhotoAlto via AFP/AltoPress/Isabelle Rozenbaum

Szerinte a naptej használata mellett egy csésze zöld tea segíthet a szomjúság csillapításában, megelőzheti a bőr öregedését, és élénkíthet – írja a kubnews.ru.

A zöld tea polifenolok néven ismert antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a bőrt az UV-sugarak káros hatásaitól. Semlegesítik a szabad gyököket, amelyek a napozás során keletkeznek, és károsíthatják a bőrsejteket.

A zöld tea egyik fő polifenolját epigallokatechin-gallátnak (EGCG) nevezik. Tanulmányok kimutatták, hogy az EGCG segíthet megelőzni az UV sugárzás okozta DNS-károsodást, és csökkentheti a napozás utáni bőrgyulladást.

Ezenkívül a zöld tea segít hidratálni a bőrt, és csökkenti a szárazságot, ami a leégés elleni védelmet is segíti.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a zöld tea nem helyettesíti teljesen a naptejet. Segíthet megvédeni a bőrt a leégéstől, de hatása nem hasonlítható össze egy jó fényvédő krémével.

Ezért a maximális napvédelem érdekében ajánlott mindkét terméket használni.

Kínában a zöld tea az egyik legnépszerűbb szomjoltó eszköz a forró időjárás idején. Ez az ital frissítő hatású, így a hőségben a legjobb ital. Meleg időben a kínaiak hűtött zöld teát isznak cukor nélkül.

Kapcsolódó írásaink