Életmód

A méz és a fahéj keverékének tíz csodálatos hatása

Ezek az élelmiszerek erős antioxidánsok

A fahéj és a méz keveréke számos egészségügyi előnnyel jár, gyakran használják fogyókúrához. A fahéj és a méz segít csökkenteni a koleszterinszintet, erősíti az immunitást, és szabályozza az inzulinszintet – pravda.ru.

A méz és a fahéj keverékének tíz csodálatos hatása
A keverék rendszeres fogyasztása megakadályozza a zsír felhalmozódását a szervezetben
Fotó: Image Source via AFP/Peter Frank

A méz természetes édesítőszer, amely számos vitamint (B2-, B3-, B5-, B6- és C-vitamin), ásványi anyagot és szénhidrátot tartalmaz. Elnyomja a pszichológiai étvágyat, ami az energiaszint növelésével természetes módon segít a fogyásban.

A fahéj hasznos a szervezet koleszterinszintjének szabályozására – a rossz koleszterin (LDL) csökkentésére és a jó koleszterin (HDL) növelésére – és a fogyásra.

Ezek az élelmiszerek erős antioxidánsok, gazdagok mangánban, rostban, kalciumban és vasban, valamint tisztítják a vastagbelet és az emésztőrendszert.

A méz és a fahéj keveréke segít a vércukor- és koleszterinszint csökkentésében, amely összefüggésbe hozható a túlsúllyal vagy elhízással. Csökkenti az étel utáni sóvárgást, ami teltségérzetet vált ki, segít megelőzni a zsír felhalmozódását a szervezetben.

A keverék rendszeres fogyasztása megakadályozza a zsír felhalmozódását a szervezetben, még akkor is, ha magas kalóriatartalmú étrendet követ.

Kapcsolódó írásaink