Életmód

Hatékony módszerek a szorongás csökkentésére

A légzőgyakorlatok hatékonyan segíthetnek a szorongás perceken belüli csökkentésében

Időről időre minden ember átél szorongást. Ez normális emberi reakció a stresszes helyzetekre, a bizonytalanságra vagy valami új dologra – írta meg a pravda.ru.

Hatékony módszerek a szorongás csökkentésére
A szorongás természetes emberi reakció (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/BSIP/Collanges

Hogyan csökkentheti a szorongást saját maga?
Ne kritizálja magát a szorongás miatt. Az új és ismeretlen dolgok előtt félelmet és kellemetlen érzést tapasztalni minden ember számára normális reakció. Előfordulhat, hogy szorong egy állásinterjú előtt, vagy nyilvános beszédet tart kollégák előtt, de ez a szorongás elmúlik, és megnyugodhat.

A szorongás csökkentése érdekében ossza meg aggodalmait szeretteivel. Kérdezze meg tőlük, hogy ők is idegesek lennének-e az Ön helyében. Lehet, hogy minden embertől vagy a legtöbb embertől pozitív választ fog hallani. Annak felismerése, hogy szinte mindenki ugyanezen megy keresztül, az első lépés a szorongás elfogadásához.

A szorongás elkerülése néha csak ront a helyzeten. Az is fontos, hogy emlékeztesse magát arra, hogy nincs valódi veszélyben. Mondd ki magadnak hangosan, hogy biztonságban vagy, és nincs rád valódi veszély. A gyors ellazuláshoz használjon meditációs technikákat és légzési gyakorlatokat.

A légzőgyakorlatok hatékonyan segíthetnek a szorongás perceken belüli csökkentésében.

Kapcsolódó írásaink