Életmód

Csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunitást és szabályozza az inzulinszintet

Segíthet a könnyű és gyors fogyásban

A fahéj és a méz keveréke számos egészségügyi előnnyel jár, gyakran használják fogyókúrához. A fahéj és a méz segít csökkenteni a koleszterinszintet, erősíti az immunitást és szabályozza az inzulinszintet - írta meg a pravda.ru.

Csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunitást és szabályozza az inzulinszintet
A méz és fahéj keveréke segítheti a kívánt testsúly elérését (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Biosphoto/Frederique Bidault

A méz természetes édesítőszer, amely számos vitamint (B2-, B3-, B5-, B6- és C-vitamin), ásványi anyagot és szénhidrátot tartalmaz. Elnyomja a pszichológiai étvágyat, ami az energiaszint növelésével természetes módon segít a fogyásban.

A fahéj hasznos a szervezet koleszterinszintjének szabályozására – az alacsony sűrűségű koleszterin (LDL) és a magas sűrűségű koleszterin (HDL) arányát javítja így előnyös a fogyásra.

A fahéj gazdag antioxidánsokban, mangánban, rostban, kalciumban és vasban, hatással van a bél flórára az emésztőrendszerben.

A méz és a fahéj keveréke segíti a vércukor- és koleszterinszint csökkentését, ami összefüggésbe hozható a túlsúllyal vagy elhízással, segít megelőzni a zsírfelhalmozódást a szervezetben.

Kapcsolódó írásaink