Életmód

Szakértők elárulták, melyik uborka az egészségesebb

Az uborka segít a méreganyagok eltávolításában

Sokan káros terméknek tartják a savanyúságot, és csak frisset használnak. A táplálkozási szakértők szerint azonban még a savanyú uborka is hasznos lehet – írja a Sports.kz.

Szakértők elárulták, melyik uborka az egészségesebb
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Image Source/Brett Stevens

A savanyú uborkának sokkal több ellenjavallata van, mint a friss uborkának, de sok hasznos tulajdonsága is van – olvasható a Sports.kz oldalán.

Egyes táplálkozási szakértők meg vannak győződve arról, hogy a savanyú uborka egészségesebb, mint a friss uborka, mert tele van probiotikumokkal.

Javítják a bélflórát, normalizálják az emésztést, növelik a vitaminok felszívódását, erősítik az immunitást.

Ezenkívül az uborka használata segít helyreállítani az elektrolit egyensúlyt, a méreganyagok eltávolításában, normalizálja a hormonális hátteret és az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, javítja az erek állapotát.

Kapcsolódó írásaink