Életmód

Kiderült, miért nem szabad alkoholt savanyúsággal fogyasztani

Az orvosok megnevezték azokat a termékeket is, amelyek ideálisak egy-egy lakoma alatti nassolnivalónak

Sokan szeretik a vodkát aromás, ropogós savanyúsággal rágcsálni. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez abszolút tilos – írja a tsn.ua.

Kiderült, miért nem szabad alkoholt savanyúsággal fogyasztani
A savanyú uborka, mint más hasonló savanyúság, nagy mennyiségű ecetet tartalmaz, ami irritálja a gyomrot
Fotó: NorthFoto

Tény, hogy a savanyú uborka, mint más hasonló savanyúság, nagy mennyiségű ecetet tartalmaz, ami irritálja a gyomrot. Szakértők szerint bármilyen savanyúság alkoholos italokkal kombinálva gyulladást okozhat. Ráadásul az alkohol gyorsabban felszívódik a gyomorban, ezért a mérgezés gyorsabban bekövetkezik. Meg kell jegyezni, hogy hasonló problémát okoz minden fűszeres étel is – írta a portál.

A gasztroenterológusok arra figyelmeztetnek, hogy a vodka vagy más erős alkoholos ital savanyúsággal (mindenféle savanyúsággal), fűszeres ételekkel való fogyasztása olyan kellemetlen és súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint a gyomorfekély, az erózió vagy a gyomorhurut.

Az orvosok megnevezték azokat a termékeket is, amelyek ideálisak egy-egy lakoma alatti nassolnivalónak. Ha vodkát vagy más alkoholos italokat iszik, akkor savanyú káposztát és zöldfűszereket, különösen petrezselymet, koriandert, salátákat, zöldhagymát stb. vegyen a menüjébe.

Kapcsolódó írásaink