Életmód
Kiderült, miért nem szabad alkoholt savanyúsággal fogyasztani
Az orvosok megnevezték azokat a termékeket is, amelyek ideálisak egy-egy lakoma alatti nassolnivalónak

Tény, hogy a savanyú uborka, mint más hasonló savanyúság, nagy mennyiségű ecetet tartalmaz, ami irritálja a gyomrot. Szakértők szerint bármilyen savanyúság alkoholos italokkal kombinálva gyulladást okozhat. Ráadásul az alkohol gyorsabban felszívódik a gyomorban, ezért a mérgezés gyorsabban bekövetkezik. Meg kell jegyezni, hogy hasonló problémát okoz minden fűszeres étel is – írta a portál.
A gasztroenterológusok arra figyelmeztetnek, hogy a vodka vagy más erős alkoholos ital savanyúsággal (mindenféle savanyúsággal), fűszeres ételekkel való fogyasztása olyan kellemetlen és súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint a gyomorfekély, az erózió vagy a gyomorhurut.
Az orvosok megnevezték azokat a termékeket is, amelyek ideálisak egy-egy lakoma alatti nassolnivalónak. Ha vodkát vagy más alkoholos italokat iszik, akkor savanyú káposztát és zöldfűszereket, különösen petrezselymet, koriandert, salátákat, zöldhagymát stb. vegyen a menüjébe.