Életmód

A szakember közölte mi az ideális időköz az étkezések között

Az étkezések közötti idő az életkortól és a krónikus betegségek jelenlététől függően változhat

Evelina Hovnanyan, megelőző orvostanárnő az étkezések közötti ideális időintervallumról mesélt. Azt is pontosította, hogy ez az időtartam függ az életkortól és attól, hogy az illetőnek vannak-e krónikus betegségei – írta meg a Pravda.ru.

A szakember közölte mi az ideális időköz az étkezések között
Az egészséges felnőtteknek naponta három-négy alkalommal kell étkeznie, és az étkezések között legalább három órának el kell telnie (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

„Az étkezések közötti időintervallumok az életkortól és a krónikus betegségek meglététől függően változhatnak. A gyerekeknek, az időseknek, a gyomor- és bélrendszeri betegségekben szenvedőknek gyakrabban kell étkezniük. Egy egészséges felnőttnek naponta három-négy alkalommal ajánlott étkeznie, legalább három- és legfeljebb ötórás időközökkel” – magyarázta.

Az orvos kifejtette, hogy ezekben az órákban zajlik az emésztés. A gyomor felszabadul és felkészül az újabb étkezésre. Figyelmeztetett, hogy az öt óránál hosszabb szünet rossz hatással lehet a gyomorra és az epeutakra. Az utolsó és az első étkezés közötti éjszakai szünet pedig nem lehet több 10-11 óránál – írja a News.ru.

Kapcsolódó írásaink