Életmód

Amikor az okostelefon használata káros az egészségre

Problémát jelent a telefon képernyőjének sugárzása

Az okostelefon tartós használata egészségügyi problémákhoz vezethet. Elsősorban a gerincet érinti, mivel az ember kénytelen előre dönteni a fejét, hogy a képernyőre nézzen – olvasható a kubnews.ru oldalán.

Amikor az okostelefon használata káros az egészségre
Képünk illusztráció
Fotó: Hans Lucas via AFP/Xose Bouzas

Ez növeli a nyakra nehezedő terhelést, és fájdalmat okoz a tarkó és a vállak területén. E problémák elkerülése érdekében ajánlott az okostelefont szemmagasságban tartani – írja a kubnews.ru.

Problémát jelent a telefon képernyőjének sugárzása. Ez látási problémákat okozhat, különösen, ha sötétben vagy gyenge fényviszonyok között használja a telefont. Szemei védelme érdekében próbálja meg, hogy ne bámulja túl sokáig a képernyőt, és 20 percenként tartson szünetet.

Ha evés közben eltereli a figyelmét a kütyükkel, csökken az anyagcseréje, amely lassabb emésztéshez és lassabb zsírégetéshez vezet.

Lefekvés előtt ne használja az okostelefonját.
A mobilkészülék képernyőjének sugárzása ugyanis izgatja az agykérget. Ezért az álmosság végül eltűnik. Hosszú távon ez súlyos rendellenességekhez vezet.

Nem szabad a WC-n ülni a telefonnal.
A WC-n való hosszan tartó ülés, amelyet az interneten való lenyűgöző utazás okoz, a végbél visszérbetegségéhez, és aranyér kialakulásához vezethet.

Kapcsolódó írásaink