Életmód

Ön ehet kukoricát?

Hasznos tulajdonságai ellenére a kukoricát nem mindenki fogyaszthatja

A Znaj.ua honlapon beszámoltak a kukorica hasznos tulajdonságairól, valamint arról, hogy kinek kell óvatosan használnia ezt a gabonanövényt – adta hírül a Sports.kz.

Ön ehet kukoricát?
Képünk illusztráció
Fotó: foodcollection via AFP/Foodcollection GesmbH

Hasznos tulajdonságai ellenére a kukoricát nem mindenki fogyaszthatja.

Ezt a növényt 12 ezer éve ismeri az emberiség. Az ősi inkák törzsei szentnek nevezték és szinte gyógyszerként tekintettek rá. A kukorica 26 olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek minden szervezet számára szükségesek.

Magas szénhidráttartalma miatt azonban jobb, ha a kukoricát a nap első felében fogyasztjuk, és naponta legfeljebb két kukoricacsutkát.

Bár a főtt kukorica alacsony kalóriatartalmú, mégis megterheli a gyomrot. Ezért, ha emésztési problémái vannak, jobb ha elutasítja ezt a terméket. Nem ajánlott a kukorica azoknak, akik hajlamosak vérrögképződésre. És a kukoricát sem szabad három év alatti gyermekeknek adni, mert nagyon édes és magas a glikémiás indexe.

Kapcsolódó írásaink