Életmód

A kardiológus megosztja, mit eszik vacsorára hetente többször is

„Még a kis egészséges változtatások is nagy eredményeket hozhatnak"

A Parade-nak Dr. Hermann így nyilatkozott: „Amit naponta a szánkba veszünk, annak óriási hatása van az egészségünkre – írta meg az Express.

A kardiológus megosztja, mit eszik vacsorára hetente többször is
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

„Valójában az Egyesült Államokban a halálozás első számú vezető módosítható kockázati tényezője a rossz táplálkozás. Sűrű, kaotikus életmódunk miatt kihívást jelent az étkezések megtervezése és az étkezések előkészítése, ezért praktikus és nyilvánvalóan jót tesz a szívünknek, ha van néhány egészséges választásunk."

Szóval mi a vacsora Dr. Hermann otthonában?

Elmondta, hogy a kedvenc választása egy friss saláta grillezett lazaccal körítve.

„Szeretem az étel frissességét és könnyedségét” – mondta Dr. Hermann. „Nagyon finom.”

Nemcsak ízletes, hanem tápanyagdús is. „A friss, leveles zöldségek tele vannak vitaminokkal, tápanyagokkal és antioxidánsokkal" – folytatta.

„A lazac szintén tele van vitaminokkal, és omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyekről ismert, hogy javítják a lipidprofilokat és csökkentik az artériás gyulladást, amely hozzájárul az érelmeszesedéshez.”

Az érelmeszesedés a zsírok, koleszterin és más anyagok felhalmozódását jelenti az artériák falában és falán, ami az ereket szűkebbé teszi.

Ez azt jelenti, hogy a vér nehezebben áramlik át rajta, és növelheti a szívroham és a stroke kockázatát.

Az Amerikai Szív Szövetség (AHA) heti két adag hal – vagy 170 gramm főtt hal – fogyasztását ajánlja a szívbetegség és a stroke kockázatának csökkentése érdekében. Az olajos halak, például a lazac, a leginkább szívbarátok. Dr. Hermann azonban figyelmeztetett egy gyakori buktatóra a saláták elkészítésekor;

„Nagyon óvatosnak kell lenni a salátaöntetekkel" – mondta.

„Ezek nagyon magas kalóriatartalmúak lehetnek, és feldolgozott élelmiszerek forrása. Az ultra-feldolgozott élelmiszerek hatalmas és – őszintén szólva – veszélyes kalóriaforrást jelentenek az átlagos amerikai étrendben.

Kapcsolódó írásaink