Életmód

Öt fontos dolog, amit érdemes felkelés előtt megcsinálnunk

Kortól függetlenül ajánlott

Az állatvilágban megfigyelhető, hogy ébredés után „átmozgatják” magukat az állatok, ösztönösen nyújtják az izmaikat – írta meg a napivalasztek.com.

Öt fontos dolog, amit érdemes felkelés előtt megcsinálnunk
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Mit csinálunk mi, emberek? Eszünkbe sem jut, hogy a szervezetünknek segítsünk a több órás fekvő pózból átállni egy egészen más terhelésre. Próbálja beiktatni ezt az 5 fontos dolgot az ébredése utáni időszakba. Pár perc az egész!

1. Nyújtás

Vegyen egy mély lélegzetet, és nyújtsa a feje fölé a karokat úgy, hogy a kezek össze vannak kulcsolva. Próbálja meg előre tolni a lábujjait, próbálja a lehető legmesszebb kinyújtani. Közben figyeljen arra, hogy a térd egyenesen legyen.

2. Számoljon ötig, majd lazuljon ki. Ezt ismételje meg háromszor. Ez a gyakorlat az egész testre kihat, nyújtja az izmokat.

Háton fekve húzza fel a két lábát a mellkashoz, majd kulcsolja át a térdeknél. 10 mély lélegzetet vegyen, addig maradjon ebben a pozícióba. Ne feszítse a nyakát, de dőljön vele előre. Tartsa kényelmesen a párnán.

3. Ez nagyszerűen nyújtja a hát alsó részét.

Háton fekvésből indul, és lassan felemeli a felsőtestét, majd előrehajol. Próbáljon ráfeküdni a lábára, és a kezével elérni a lábujjait. Nem kell erőltetni! Csak addig hajoljon előre, amíg kényelmes. Ebben a pozícióban 10-szer vegyen mély levegőt. Orron keresztül beszívja a levegőt, majd a szájon keresztül fújja ki.

4. Ez a lépés megnyújtja a combcsontokat, a medencét és a gerincet.

Háton fekszik, felhúzza az egyik térdét, majd a másik lábbal a térdére támaszkodik. A kezeivel kulcsolja át a térdét, és finoman húzza maga felé. Tartsa ezt a pozíciót öt lélegzetig. Ezután váltson oldalt.

5. Ez a gyakorlat nagyon jó a csípőizületeknek és a comb izmainak.

Tegye a lábakat a padlóra, és a felsőtesttel dőljön előre. Próbálja elérni a padlót. Feje legyen lehajtva. Lengesse meg a karokat, és hagyja, hogy bemozdítsa a felsőtestet. Csinálja ezt öt lélegzetvételig.

Most már feltöltődtünk energiával, és készen állunk arra, hogy kikeljünk az ágyból.

Kapcsolódó írásaink