Életmód

Praktikák a zsírpárnák eltüntetésére

Tippek az alakformálásra

Van, akit zavar; van, aki megbékél vele és van, akit egyáltalán nem érdekel, ha látszik az éveken át növesztett zsírpárnája. De mit tegyünk, ha nincsenek heteink edzeni és elegáns eseményre kell indulnunk? – teszi fel a kérdést cikkében a Ridikül.

Praktikák a zsírpárnák eltüntetésére
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nos, aki a fogyókúra eredményét gyorsítandó, valamiféleképp szeretné palástolni a rossz helyen domborodó testzsírt, azok számára van néhány tippünk!

Alakformáló fehérnemű

Hatékony eszköz a has rejtegetéséhez. Ha nem is nádszálvékony, de karcsúbb sziluettet varázsolhatunk alakunkból – csak bírjuk szusszal! Vagyis ne essünk át a ló másik oldalára, a túlontúl szoros alakformálás nagyon egészségtelen. Ha az alhas a takargatnivaló, akkor magas derekú alakformálóval operálhatunk, amennyiben a has felső részét is rejteni kívánjuk, akkor válasszunk a mell alatt végződő fajtából. Szerencsére nem csak a méretválaszték nagy, szinte minden ruhatípushoz létezik alakformáló alsónemű; legyen az szoknya, nadrág, vagy kosztüm.

Színek és minták

A mintákkal is ügyesen rejthetjük el a hasat – feltéve, ha jól választjuk meg őket. Alapszabály, hogy minél erősebb az alkatunk, annál nagyobb mintákat válasszunk. A nagy és sokféle szín illetve minta elvonja a figyelmet a problémás területekről. Ugyanez érvényes a különféle ruhadarabok kombinálásakor.

Például, egy virágmintás blúzhoz választott csíkos szoknya is sikerrel tereli a velünk szemben álló figyelmét, csak bele ne szédüljön! Kerüljük azonban a szélesítő hatást produkáló vízszintes csíkokat, kivéve a mellkas felső részén az egy szem vízszintes csíkot. Ez ugyanis elvonja a figyelmet az alatta domborodó hasról.

Túlzásokba persze, se a mintákkal, se a színekkel ne essünk – a giccsparádé legalább olyan „ciki” lehet, mint a pluszkilók.

Kapcsolódó írásaink