Életmód

Úgy veszik a világ legbüdösebb gyümölcsét, mint a cukrot

A durián a világ egyik legmegosztóbb gyümölcse. Az állaga és az illata miatt sokan el sem viselik el, míg mások kifejezetten rajonganak érte, különösen Kínában. Egy friss jelentés szerint egy év alatt 400 százalékkal emelkedett a durián iránti globális kereslet – számolt be az Origo.

Úgy veszik a világ legbüdösebb gyümölcsét, mint a cukrot
Durián (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

„Az elmúlt két évben Kína hatmilliárd dollár értékben importált a világ legbüdösebb gyümölcseként is ismert duriánból, az ország a globális duriánkereslet 91 százalékát adta” – mondta Aris Dacanay, az HSBC közgazdásza.

A durián iránti keresletrobbanás tehát jelentős részben Kínára összpontosul, ahol a lakosság körében nem pusztán saját fogyasztásra vásárolják a gyümölcsöt, hanem ajándékba is adják – a durián ajándékozása ugyanis magas társadalmi státuszt szimbolizál. Emellett Kínában már az is elterjedt, hogy az emberek eljegyzéskor is ajándékoznak duriánt a rokonoknak és barátoknak – írják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom