Életmód

Saját kézzel is készíthetünk egyedi dísztárgyakat

Korábbi cikkünkben már mutattunk pár ötletet arra, hogyan is tudjuk kevés befektetéssel – de annál több kreativitással  – feldobni otthonunkat. Ezúttal is hasonlóan egyszerű, ugyanakkor nagyszerű tippeket hoztunk.

Saját kézzel is készíthetünk egyedi dísztárgyakat
Saját kézzel is készíthetünk egyedi dísztárgyakat
Fotó: Unsplash

Műanyag kanál, sok műanyag kanál

Nem csupán evésre lehet felhasználni a műanyagból készült evőeszközöket, néhány mozdulattal látványos elemeivé válhatnak az enteriőrnek. A gyertyatartótól a tükörkeretig változatos módokon készíthetünk belőlük dísztárgyakat.

Objektum doboz

A romantikus hangulatot megidéző mécses elkészítéséhez mindössze hat hozzávalóra van szükségünk: műanyag kanalakra, kartonpapírra, ollóra, ragasztóra, fújós festékre, és természetesen elemes teamécsesre.

Első lépésként vágjunk ki a kartonból egy tetszőleges nagyságú kört: ez lesz a mécsesünk alapja. A kanalak szárait távolítsuk el az ollóval, majd körkörösen ragasszuk fel őket az alapra!

Az, hogy milyen dús szirmú lesz a végeredmény, csak rajtunk múlik. A ragasztó száradása után fújjuk le a kívánt színre! Utolsó lépésként helyezzük a középpontba az elemes mécset, kapcsoljuk le a villanyt, és gyönyörködjünk munkánk végeredményében!

Objektum doboz

Ugyanezen módon dekoratív tükörkeretet is készíthetünk, annyi különbséggel, hogy egy nagyobb alapra helyezzük fel a kanalakat, és a középpontba ragasszunk egy tükröt.


Családi emlékek őrzője

Következő ötletünkkel kicsit beinvitáljuk a természetet az otthonunkba. A szabad levegőn sétálva gyűjtsünk be két faágat és esetleg pár levelet. A méretről annak fényében döntsünk, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre a képkerethez. Ezeken kívül még szükségünk lesz egy guriga vastag spárgára, valamint egy ollóra. 

Objektum doboz

Rendkívül egyszerű a dolgunk: a két fadarabot kössük össze a képen látható módon, applikáljunk rá akasztót, és készen is vagyunk. A spárgára csipeszelve számtalan fotót kitehetünk. Ha kedvünk tartja, színesíthetjük falevelekkel is a képtartót.


Kartondoboz újragondolva

Rendszerezni szeretnénk holmijainkat, de sokalljuk a boltokban kapható dobozok árát? Készítsük el saját magunk! 

Fillérekből, de talán még ingyen is be tudunk szerezni egy-egy jó kiállású kartondobozt. Némi textilre, ragasztópisztolyra, és rusztikus kenderkötélre van még szükségünk a művelethez.

Objektum doboz

Alulról haladva ragasszuk fel szorosan a kötelet a dobozra úgy, hogy a tetejéből hagyjunk szabadon 5-10 centimétert. Textillel, ami például egy párnahuzat is lehet, béleljük ki a tárolót, széleit húzzuk rá a külső, szabadon hagyott oldalakra. Ragasztóval rögzítsük ezt is! A maradék kötélből füleket is helyezhetünk rá.

Kapcsolódó írásaink

Hűsítő italok kánikulára

ĀHa már unjuk a vizet, és a boltban megvásárolható cukros üdítőket inkább elkerülnénk, akkor is számtalan izgalmas alternatíva létezik szomjoltásra