Életmód

Gondoljuk újra otthonunkat!

Komoly összegek elköltése és nagyobb átrendezés nélkül is el tudunk érni látványos változást otthonunkban. Nem kell hozzá más, csak némi kézügyesség, kitartás, na meg persze pár eszköz és alapanyag. Ehhez mutatunk ötleteket.

Gondoljuk újra otthonunkat!
Saját kézzel is készíthetünk egyedi dísztárgyakat
Fotó: Pexels

Kaktusz festett kövekből

Szükséges hozzá néhány különböző méretű, szép formájú, lapos kő, zöld színű akrilfestékek, ecset, fehér filctoll, tetszőleges cserép vagy kaspó, apró kavicsok vagy egyéb anyag, amivel körülvehetjük a „kaktuszunkat”, hogy stabilan megálljanak a kövek. Ha mindezt beszereztük, már csak festeni kell a köveket, és esztétikusan elhelyezni a cserépben.

Objektum doboz


Lámpa papírtányérokból

Egy unalmas lámpát szinte fillérekből fel lehet turbózni ezzel az ötlettel. Szükségünk van hozzá egy – lehetőleg kerek burájú – lámpára, ragasztópisztolyra, papírtányérokra, ceruzára, és vonalzóra.

Objektum doboz

A papírtányérokat lapítsuk ki, majd jelöljük meg a vonalzó segítségével a középvonalat! Egy körülbelül fél centiméteres részt hagyjunk szabadon középen, majd hajtsuk be a papírtányérok széleit! Az előbb említett fél centiméteres részt kihasználva ragasszuk fel a burára egymás mellé a tányérokat, jó szorosan! Akril spray festékkel akár festhetjük is, de már így natúran is lakásunk dísze lehet ez a különleges lámpa.


A tojástartó második élete

Nem is gondolnánk,hogy mi mindenre lehet felhasználni egy teljesen hétköznapi tojástartót! Először egy dekoratív képkeret elkészítési módját mutatjuk be lépésről lépésre. Ehhez tojástartókra, ollóra, ragasztóra, spray festékre és egy képkeretre lesz szükségünk.

Objektum doboz

A videóban látható módon vágjuk körbe a tojástartót, alakítsuk ki a virágszirmokat! Hogy dúsabbnak hasson, építsünk egybe minél többet, ragasszuk őket egymáshoz! 

Objektum doboz

A ragasztó száradását követően rögzíthetjük a virágokat a képkeretre. Ügyeljünk rá, hogy szorosan egymás mellett legyenek, ne látszódjon ki sehol az eredeti felület! Már majdnem elkészültünk, egy dolog van csak hátra, fújjuk le tetszőleges színű festék spray-vel. 

Objektum doboz

Egyedi virágos fényfüzér is készülhet hasonlóképpen tojástartóból. A fentebb részletezett módon állítsuk össze a szirmokat, fúrjunk lyukat  a közepükbe, és fessük le őket! A festék száradását követően a lyukakon keresztül vezessük át az égőket, és készen is vagyunk!
 

Invitáljuk be a természetet!

Talán kijelenthetjük, a természet biztosítja a legtökéletesebb kreatív alapanyagokat, hiszen anyagbeszerzésként bőven elég ha teszünk egy kellemes sétát a folyóparton vagy a közeli erdőben. 

Egy ilyen gyönyörűséges dekoráció elkészítéséhez csupán öt dologra van szükségünk: tükörre, kartonpapírra, ollóra, ragasztóra, és fadarabokra a természetből.

Objektum doboz

Fontos, hogy a faágakat ne vigyük be közvetlenül a lakásba, hiszen lehetnek bennük bogarak. Először mindig rovarmentesítsünk valamilyen módszerrel. Nagyszerű és ráadásul vegyszermentes ötlet például, ha a faágakat egy zsákban a fagyasztóba tesszük pár napra.

Kezdjünk is hozzá a tükörhöz! Első lépésként a kartonlapból vágjunk ki a tükörnél valamivel nagyobb darabot. Nem baj, ha nem sikerül a tökéletes kör, hiszen az elkészült mű hátuljára fog kerülni, eképpen nem fog látszódni belőle semmi. Nagyjából középre tájolva ragasszuk rá a tükröt, majd szépen sorban jöhetnek a faágak is. Ezek lehetnek különböző hosszúságúak és vastagságúak, csupán rajtunk múlik a végeredmény! 

Kapcsolódó írásaink