Életmód

Hogyan válasszunk fürdőruhát?

Odakint hét ágra süt a nap, itt az igazi strandidő. Nincs is jobb ilyenkor, mint elmerülni a hűs habokban, vagy az árnyékban frissítőt szürcsölve lazítani. Ugyan az évszak közepén járunk, ám az idei nyár a koronavírus miatt még csak most kezdődött igazán. Eképpen a fürdőruha vásárlással sem vagyunk elkésve. Cikkünkben arra adunk javaslatokat, hogy a négy fő alaktípushoz hogyan találhatjuk meg a legelőnyösebb fürdőruhát.

Hogyan válasszunk fürdőruhát?
Még nem vagyunk elkésve a fürdőruhavásárlással!
Fotó: Pexels

Körte alkat

 A körte alkat legfőbb ismérvei a vékonyabb felsőtest, a széles csípő, erősebb combok és telt fenék. Aki ilyen adottságokkal rendelkezik olyan bikinit válasszon, amelynek alsó része vékony pánttal van ellátva, így nem hangsúlyozza a széles csípőt.

Objektum doboz

A legideálisabb a felül mintás, háromszög alakú melltartó sötét, vékony pántos alsórésszel kombinálva.


Alma alkat

Ha a felsőtestünk szélesebb, és hasban, derékban, combban, illetve fenékben erőteljesebb idomokkal rendelkezünk, akkor az alma alkatúak táborába tartozunk. Ebben az esetben irányítsuk a figyelmet az előnyös testtájakra, és hangsúlyozzuk ki a kebleket.

Objektum doboz

Ezt úgy érhetjük el a legjobban, ha olyan egyberészes fürdőruhát vagy tankinit választunk, amely kivágott és a mellet eltakaró része színes, mintás, azonban lejjebb sötét színű.

Objektum doboz

Egy másik módszer az oldalbetétes egyberészes fürdőruha, amely optikailag karcsúbb alakot eredményez.
 

Homokóra alkat

A homokóra alkat legfőbb ismérvei a dús keblek, darázsderék és a szélesebb csípő. Erre az alkatra szinte bármilyen fürdőruha passzol. A felsőrész kiválasztásakor figyeljünk a mellméretnek megfelelő szabásra, a pántos melltartókat részesítsük előnyben. A derekat magasított fazonú alsóval hangsúlyozhatjuk.

Objektum doboz

Fiús alkat

Cső fazonú vagy vastag pántos háromszög felsőrészt válasszunk, ha ebbe a csoportba tartozunk! A mintája legyen hangsúlyos, hogy optikailag nagyítsa a melleket és a feneket. Ezt például nagy virág- vagy absztraktmintás anyagokkal érhetjük el, de a csíkozott fürdőruha is tökéletes. Az alsórész lehet francia fazonú vagy vastag pántos, és szintén mintás, hogy hangsúlyozza a csípőt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink