Egészség
Ez az alapzöldség több rákos megbetegedéstől megvéd
Ott van az egyik legismertebb zöldség a magyarok konyhájában, mégis alábecsüljük

Ha kinyitjuk a hűtőt, ott hever egy látszólag egyszerű zöldség, amiről nem is gondolnánk, milyen kincs: a fejes saláta. Az egyiptomiak fedezték fel, a görögök terjesztették el, és a magyarok már a XVII. század óta fogyasztják.
Alacsony energia- és magas víztartalma mellett tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Az antioxidáns hatású zöld levelek különösen akkor hatékonyak, ha frissen fogyasztjuk őket, hiszen a hosszas hűtőben tárolás csökkenti a hatásukat - írja a NUUS.
Hogyan segíthet a rák ellen természetesen?
A fejes saláta nem csupán salátástálak dísze. Valóságos természetes gyógyszer, amelyben több fontos vegyület is daganatmegelőző hatással bír.
- Fitoösztrogének: segíthetnek az emlőrák megelőzésében.
- Lutein: hatékony lehet a vastagbélrák ellen.
- A-vitamin: erős antioxidáns, különösen jól hasznosul olajos öntettel fogyasztva.
- K-vitamin: támogatja a csontok egészségét és a véralvadást.
Magas lutein szintje miatt a vastagbéldaganatok ellen is védelmet nyújthat.
Ez azt jelenti, hogy ha hetente többször kerülne a tányérunkra, máris tettünk egy hatalmas lépést az egészségünkért – méghozzá rák ellen természetesen.
Nem luxuscikk, hanem életmentő
A fejes saláta nem luxuscikk, nem ritkaság. Minden boltban, piacon, kertben ott van. Mégis, hajlamosak vagyunk alábecsülni. Pedig, ha tudatosan építjük be az étrendünkbe, akkor az egyik legegyszerűbb módját választjuk annak, hogy egészségesebbek legyünk, és tegyünk valamit a rák ellen természetesen.