Egészség

Ez történik a testünkkel, ha nem eszünk zöldséget

Komoly következményekkel járhat

A táplálkozási szakértő szerint a zöldségek a vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és flavonoidok legkönnyebben elérhető forrásai. Egy másik kulcsfontosságú összetevő a rost, amely támogatja az emésztést, a bélmikrobiota egyensúlyát és segít más tápanyagokat a felszívódásában.

Ez történik a testünkkel, ha nem eszünk zöldséget
Képünk illuszrtáció
Fotó: Science Photo Library via AFP/CPD/Cristina Pedrazzini

„Egy felnőttnek elegendő, ha naponta mindössze 200 gramm zöldséget fogyaszt. Ha ritkábban vagy egyáltalán nem eszik, az immunitása csökkenni fog” – jegyezte meg a szakértő.

A zöldségek hiánya csökkent immunitáshoz, a horzsolások és gyulladások lassú gyógyulásához, emésztési problémákhoz, valamint a vitaminok és ásványi anyagok felszívódásának lassúlásához vezethet – írta meg a sports.kz.

Az orvos azt javasolta, hogy a színekből gyűjtsük össze a „kötelező minimumot”. Legyenek a hűtőszekrényben zöld (brokkoli és spenót), narancs (sárgarépa, tök), fehér (káposzta, hagyma) és piros (paradicsom, paprika) zöldségek.

Kapcsolódó írásaink