Egészség
Gyümölcsök, amik tiltólistásak cukorbetegség esetén
Kiderült, mivel lehet helyettesíteni őket

A cukorbetegség diagnózisa komoly étrendi változtatásokat igényel. Először is ki kell zárni a magas glikémiás indexű ételeket – mondta egy gasztroenterológus.
Ha olyan gyümölcsökről beszélünk, amelyek sok természetes cukrot tartalmaznak, akkor a cukorbetegeknek szem előtt kell tartaniuk, hogy mérsékelt mennyiségben fogyasszák a banánt, a szőlőt, a datolyaszilvát és a mangót. Ezek ugyanis drámaian megnövelhetik a vércukorszintet.
Ugyanakkor hiba a gyümölcsök és zöldségek teljes kizárása az étrendből. A C-, A-vitamin és a folsav hiánya problémákat okozhat az immunrendszerben, az emésztőrendszerben és az általános közérzetben. Ezenkívül a gyümölcsök és zöldségek fontos káliumforrások, amelyek segítenek szabályozni a vérnyomást és kiküszöbölni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Az orvos azt javasolta, hogy a napi menübe spenótot, brokkolit és sárgarépát is illesszünk be, édességnek pedig alacsony glikémiás indexű bogyós gyümölcsöket, például áfonyát vagy málnát fogyasszunk.