Egészség
Ezek az ételek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet
A magas koleszterinszint növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto
A koleszterinszint csökkentésére alkalmas főbb élelmiszerek
Zöldségek és gyümölcsök
- alma;
- körte;
- citrusfélék;
- brokkoli;
- sárgarépa.
Teljes kiőrlésű termékek
- zabpehely;
- árpa;
- barna rizs;
- teljes kiőrlésű kenyér.
Diófélék és magvak
- mandula;
- görög dió;
- lenmag;
- chia.
Hal és tengeri termékek
- lazac;
- makréla;
- hering;
- tonhal.
Hüvelyesek
- lencse;
- csicseriborsó;
- bab.
Egészséges zsírok
- olívaolaj;
- avokádó;
- lenmagolaj.
A rostokban, egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend segít hatékonyan csökkenteni a „rossz” koleszterin (LDL) szintjét és növelni a „jó” (HDL) koleszterin szintjét. Ez csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, és javítja az általános egészségi állapotot.